El Centre valencià de valoració i reciclatge que gestiona Gemersa, funciona sense autorització ambiental integrada des de fa més de dos anys

El BLOC declara que actualment no s’haurien cobrat els cànons municipals per no gaudir de llicència i calculen que suposen per a les arques municipals “un presumpte crebant de 250.000 euros que no s’han ingressat ni s’hauria reconegut cap dret”

El BLOC de Torrent ha denunciat la situació actual del Centre Valencià de Valoració i Reciclatge que, segons informació facilitada pels servicis territorials de la Conselleria de Medi Ambient, després de més de dos anys, encara no ha aconseguit l’autorització ambiental integrada que exigix la Llei 2/2006, de 5 de maig.

Este centre gestionat per l’empresa GEMERSA, fou presentat com el projecte estrela del director general de Canvi Climàtic, Jorge Lamparero. Segons afirmaven, es tractava de la instal·lació tecnològicament més avançada de la Comunitat Valenciana amb una capacitat de tractament d’unes 300.000 tones anuals de restes de la construcció.

La planta va ser inaugurada el 25 d’abril del 2008 per l’alcaldessa de Torrent, Mª José Català, el director general de Canvi Climàtic, Jorge Lamparero, junt amb el president de Cierval, Rafael Ferrando, i Mª José Ponz, gerent de l’empresa. Un projecte que va ser impulsat per més d’un centenar d’empresaris entre els que es troben algunes de les principals societats del sector de la construcció.

L’Ajuntament de Torrent, mitjançant un Decret d’Alcaldia 1.804, de 26 de juny del 2007, exigia que en un termini de tres anys des de l’entrada en vigor de la Llei 2/2006 se devia acreditar l’autorització ambiental integrada de la Generalitat.

Per al grup municipal del BLOC també han sigut “perjudicades les arques municipals ja que la falta de llicència no ha facilitat que es liquidaren l’aprofitament urbanístic, 70.000 € pressupostats, i un suposat cànon de 60.000 anuals que mai s’ha ingressat. Els nostres càlculs suposen per a les arques municipals un presumpte crebant de 250.000 euros que no s’han ingressat ni s’hauria reconegut cap dret”.

El portaveu del BLOC, Vicent Beguer va registrar una sèrie de preguntes a l’Alcadessa de Torrent Maria José Catalá “per a que ens explique si pensa requerir a l’empresa el compliment dels condicionants posats per al seu funcionament i quina previsió coneix sobre les oportunes llicències ambientals”.

A més, el portaveu en les Corts Valencianes, Enric Morera, també ha presentat algunes preguntes al Conseller Juan Cotino perquè aclarisca si existeix el Registre d’Instal·lacions de la Comunitat Valenciana, creat amb la Llei 2/2006 de Contaminació i Qualitat Ambiental i quina és la situació legal de GEMERSA en estos moments.

Font: L´informatiu

Anuncis

1 comentari»

  Gemersa wrote @

La difusión en prensa por parte del representante del “Grupo Municipal Bloc-Verds-P. Hospital de Torrent, Sr. D. Vicente Beguer, cuestionando la legalidad del Centro Valenciano de Valorización y Reciclaje que la empresa Gemersa gestiona, y el perjuicio que suponen, nos obliga a contestarle expresamente, para no ser participes con nuestro silencio, de sus afirmaciones. Las autorizaciones obtenidas no lo hacen preciso. La creencia general de que “el que calla otorga”, si.
Para dicho Centro y ya en fecha de 26 de junio de 2007 se obtuvo la licencia ambiental y de actividad por parte del Ayuntamiento de Torrent. Por parte de la Consellería de Medio Ambiente, Agua, Urbanismo y Vivienda, se obtuvo la resolución en fecha 18 de julio del mismo año. La vigencia de la tramitación de la adaptación a la Autorización Ambiental Integrada, respecto de la que dice no conocer aun habiendo, según afirma, recabado información, debería constarle por cuanto que fue sometida a información pública en el tablón de anuncios del Ayuntamiento de Torrent , desde el 24 de julio al 29 de Agosto de 2009, información pública que así mismo se hizo a instancia de la Consellería de Medio Ambiente, Agua , Urbanismo y vivienda, desde el 18 de julio al 24 de Agosto de 2009.
Hechas estas aclaraciones, que serán las únicas, y además, expresamente ofreciéndole al Sr. Beguer la posibilidad de comprobar la veracidad de las mismas, así como la vigencia de las autorizaciones que legitiman el funcionamiento del Centro, mediante la consulta en nuestros archivos, sólo podemos coincidir con el mismo en cuanto a que compartiremos el malestar y preocupación por la tolerancia que pueda existir respecto de las operaciones con residuos, en diferentes puntos del territorio, por empresas que carecen de las autorizaciones para ello, puesto que la existencia y funcionamiento de las mismas supone una vulneración del sistema normativo que establece las garantías que, en defensa del medioambiente, deben cumplirse, y además una clara competencia desleal respecto de todos y cada uno de los gestores que estamos autorizados para la valorización y eliminación de residuos, por lo que cuando dirija su reflexión, exigencias, e incluso denuncia, respecto de éstas, no podremos, por menos, que coincidir y apoyarle, dada la urgente necesidad de combatir la clandestinidad y el intrusismo que tantos perjuicios, a todos nos ocasiona.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: